Napi holdfény

 

"Napi holdfény" címmel a Holdfény Közösség egy új rovatot indít, amelynek a célja, hogy könnyebben elviseljük a nehéz napokat, amelyet a mostani veszélyhelyzet miatt kell átélnünk. Fontos a személyes mentálhigiéné, ezt szeretnénk előmozdítani.

Naponta közreadunk egy pozitív írást: jó hírt, tápláló gondolatot, Igét - egy kis kommentárral, amely szeretne segítséget adni a látogatóinknak, hogy erősödjünk meg a hitben, a reményben és a szeretetben.

Magyarul holdfény lennénk, hogy tükrözzük a napot...


A mai napon a Forráspont rendezvény egyik felvételét adjuk közzé. A Hillsong együttes népszerű dalának magyar fordítása az alábbi ének - címe: Hiszek.

Marton Zsolt püspök atya osztotta meg a gondolatait a karanténos hetekről. Külön beszélt a nehézségekről és a pozitív lehetőségekről is. Mindezt a személyes élményeivel tette gazdagabbá. Hazánk egyik legfiatalabb püspökének a beszámolóját adjuk közzé.

A mai napon Ákosnak egy olyan dalát ajánljuk, amely mély igazságokat, lelki természetű megfigyeléseket tartalmaz. A zenei stílusa egyedi, nem biztos, hogy mindenkinek elnyeri a tetszését, de a mondanivalója és a zene felépítése egységben van: reményt kíván adni.

A Szentatya gondolatait folytatjuk a mai napon: Assisi Szent Ferenc nyomdokain haladva valami egészen újra, az evangélium radikálisabb megélésére hív bennünket - kiemelve, hogy abban öröm és béke van.

Ferenc pápa tegnapi beszédét adjuk közzé két részletben. Az ő megszokott stílusában, mély, biblikus tanítást ad a hívők részére. Külön kifejti a bölcsesség helyes útjának az irányát, és a célját. Tanuljunk tőle!

A mai vasárnapra egy ünnepi szentmisét ajánlunk Látogatóink figyelmébe - lelki töltekezés gyanánt. Keczely Károly atya a gyémántmiséjét ünnepelte, ahova Varga László püspök atyát kérte fel az Igét hirdetni. Akik találkoztak Karcsi atyával, azok még inkább megértik a püspök atya gondolatait. Akik nem ismerik, azok legyenek nyitottak: Isten embere,...

A mai napra a Néri Szent Fülöpről készült nagy sikerű filmet ajánljuk megtekintésre. Szép, érzelmekben gazdag alkotás, amely nem csak Fülöp atyát, hanem Ignác atyát és más szenteket is közelebb hoz hozzánk. A zene pedig szintén feledhetetlen.

A mai napon egy nemzetközi keresztény dallal készültünk Látogatóinknak, amelyet magyar nyelvre is lefordítottak - Itthon is közkedvelt a fiatalok körében.

Az alábbiakban Tésenyi Tímea mentálhigiénés szakember, egyetemi tanár ötleteit adjuk közzé, amelyek segítséget kívánnak nyújtani az előttünk álló nyárra. Mivel újra hallani rossz híreket, a koronavírus fenyegettetése nem múlt el teljesen, mégis pihenni kellene - a kettőt hogyan lehet összekapcsolni? Erre ad ötleteket a szakember.

A mai napon folytatjuk Ákos "szakrális tematikájú" dalainak a bemutatását, méghozzá egy nagy sikerrel: A Fénybe nézz című számával.