Napi holdfény

 

"Napi holdfény" címmel a Holdfény Közösség egy új rovatot indít, amelynek a célja, hogy könnyebben elviseljük a nehéz napokat, amelyet a mostani veszélyhelyzet miatt kell átélnünk. Fontos a személyes mentálhigiéné, ezt szeretnénk előmozdítani.

Naponta közreadunk egy pozitív írást: jó hírt, tápláló gondolatot, Igét - egy kis kommentárral, amely szeretne segítséget adni a látogatóinknak, hogy erősödjünk meg a hitben, a reményben és a szeretetben.

Magyarul holdfény lennénk, hogy tükrözzük a napot...


Pintér Béla egyik szerzeményét ajánljuk ma Látogatóinknak, amely az idei miskolci "Ez az a nap!" rendezvényen hangzott el. A gyermeki hitről, a csodákról, a bennünk égő tűzről énekel:

Hanna nővér Tomnak próbál segíteni, aki zűrös múltja miatt épp a vesztébe rohan. Wöller úr felveszi a kapcsolatot egy kínai üzletemberrel, aki szívesen befektetne a kolostorba. Lela nővér egy fiatal nőt talál egy hídon állva, aki láthatóan megsérült, de nem emlékszik semmire…

A mai napon egy afrikai zarándoklatról és a hozzá kapcsolódó ünnepről számolunk be. Példamutató, amit az ott élő testvéreink tesznek. Imádkozzunk értük, tanuljunk tőlük!

Ferenc pápa a vasárnapi evangélium kapcsán Jézus szabadságáról elmélkedett. Ahogyan Jézus szabad volt az élvezetek, a hatalom, a pénz vagy az elismerés hajszolásától, úgy kell nekünk is szabadnak lennünk...