Napi holdfény

 

"Napi holdfény" címmel a Holdfény Közösség egy új rovatot indít, amelynek a célja, hogy könnyebben elviseljük a nehéz napokat, amelyet a mostani veszélyhelyzet miatt kell átélnünk. Fontos a személyes mentálhigiéné, ezt szeretnénk előmozdítani.

Naponta közreadunk egy pozitív írást: jó hírt, tápláló gondolatot, Igét - egy kis kommentárral, amely szeretne segítséget adni a látogatóinknak, hogy erősödjünk meg a hitben, a reményben és a szeretetben.

Magyarul holdfény lennénk, hogy tükrözzük a napot...


Ferenc pápa a hetvenkét tanítványról szóló történet kapcsán arról elmélkedik, hogy Jézus miért küldte el őket kettesével, és mi mit tanulhatunk ebből...

A mai lelki táplálékként Székely János püspök atya egy családi napon megtartott előadását adjuk közzé. Történetekben gazdag, mély, világos tanítás mindenkinek, főként a családoknak.

Mozgalmasan indul a nap, és felbukkan egy hölgy is, aki Hanna nővér segítségét kéri. Akinek közben a Tisztelendő anyával van megbeszélése Münchenben. Felicitas belelkesül, hogy rendelőt nyithat, és Barbara is visszatér a munkába. Wöller polgármester közben az állítólagos nemesi családfájával van elfoglalva.

A mai vasárnap liturgiájának az evangéliuma egy fordulópontról szól. Azt írja: "Amikor már közel voltak Jézus szenvedésének és megdicsőülésének napjai, azt a határozott döntést hozta, hogy Jeruzsálembe megy" (Lk 9,51). Így kezdődik a "nagy út" a szent városba, amely különleges döntést igényel, mert ez az utolsó út. A túl világias lelkesedéssel teli...