Napi holdfény

 

"Napi holdfény" címmel a Holdfény Közösség egy új rovatot indít, amelynek a célja, hogy könnyebben elviseljük a nehéz napokat, amelyet a mostani veszélyhelyzet miatt kell átélnünk. Fontos a személyes mentálhigiéné, ezt szeretnénk előmozdítani.

Naponta közreadunk egy pozitív írást: jó hírt, tápláló gondolatot, Igét - egy kis kommentárral, amely szeretne segítséget adni a látogatóinknak, hogy erősödjünk meg a hitben, a reményben és a szeretetben.

Magyarul holdfény lennénk, hogy tükrözzük a napot...


A mai napon röviden írunk arról, hogy a Medjugorjeban alapult Mary's Meals Kenyában is megvetette a lábát, ahol kb. 60000 gyermeknek gondoskodnak a napi élelmezéséről. Mindemellett számos iskolát is fenntartanak, ahol a nincstelen gyerekeket tanítják - mindezt természetesen ingyenesen.

A mai napon egy különlegességgel készültünk Látogatóinknak. Olyan országból, ahol már üldözik a Jézusban hívőket - az előadók ennek ellenére nyíltan vállalják, hogy Jézushoz tartoznak. A dallamvilág is egyedi, hallgassuk nyitott szívvel, kapcsolódjunk bele a dicsőítésbe! :-)

A polgármester éjszaka kissé illuminált állapotban szerelmet vall Hanna nővérnek. Másnapra elfelejti az egészet, és rögtön hívatja Meier őrmestert is, mert eltűnt az autója. Hildegard nővér titokban találkozik Stolpe úrral. Hanna nővér átvállalja a lány focsicsapat edzését, a fiúkat pedig Wöller úr veszi kezelésbe...

A mai napon egy olyan nő történetét láthatjuk, aki fiatalon szexuális abúzus áldozata, majd drogfüggő és szex függő lett, elveszítette az önbecsülését. A börtönben késztetést érzett arra, hogy Bibliát olvasson...

A mai napon egy, a katonaságban szolgáló pap beszél arról, amit a háborús területen tapasztalt az elmúlt 9 hónapban. Imádkozzunk a békéért!