Napi holdfény

 

"Napi holdfény" címmel a Holdfény Közösség egy új rovatot indít, amelynek a célja, hogy könnyebben elviseljük a nehéz napokat, amelyet a mostani veszélyhelyzet miatt kell átélnünk. Fontos a személyes mentálhigiéné, ezt szeretnénk előmozdítani.

Naponta közreadunk egy pozitív írást: jó hírt, tápláló gondolatot, Igét - egy kis kommentárral, amely szeretne segítséget adni a látogatóinknak, hogy erősödjünk meg a hitben, a reményben és a szeretetben.

Magyarul holdfény lennénk, hogy tükrözzük a napot...


Ma James Mallon atya az Egyház-felújítás című könyv szerzője beszél nekünk. Fogadjuk nyitott lélekkel a szavait!

A szombati filmnek egy klasszikus, Oscar díjas alkotást ajánlunk, melynek a címe: A misszió. A film az 1750-es évekbeli Brazília - Paraguay vidékére kalauzol el, ahol a jezsuiták nagy sikerrel védték és vezették hitre a bennszülötteket. Ám ez nem tetszett az akkori nagyhatalmaknak...

Folytatjuk az Eucharisztikus Kongresszusra készült tanúságtételek bemutatását. A mai napon Ilona megrázó történetén keresztül hallhatunk az Úr gondoskodásáról.

Katona István atya gondolatai arra hívják fel a figyelmünket, hogy tegyünk az emberi kapcsolatainkért, mert abból testi - lelki gyógyulás következhet!

A mai napon Ákos egyik új dalát, a Felemel című alkotását ajánljuk. A Szerző az édesapja emlékére írta a dalt, aki a közelmúltban halt meg. Ákos sokat köszönhet az édesapjának, erről énekel - természetesen az élő hit járja át a mondanivalóját.

A mai vasárnap a befejezéséhez ér Varga László püspök atya 2020. augusztusi lelkigyakorlata. Hallgassuk végig, tartogat még meglepetéseket, előrevivő gondolatokat a záró tanítás is!

Ezen a héten egy nagy sikerű, fordulatos, az indiai valóságot bemutató filmet, a Gettómilliomost ajánljuk megtekintésre. Nem könnyű a téma, de érdemes megnézni.