Napi holdfény

 

"Napi holdfény" címmel a Holdfény Közösség egy új rovatot indít, amelynek a célja, hogy könnyebben elviseljük a nehéz napokat, amelyet a mostani veszélyhelyzet miatt kell átélnünk. Fontos a személyes mentálhigiéné, ezt szeretnénk előmozdítani.

Naponta közreadunk egy pozitív írást: jó hírt, tápláló gondolatot, Igét - egy kis kommentárral, amely szeretne segítséget adni a látogatóinknak, hogy erősödjünk meg a hitben, a reményben és a szeretetben.

Magyarul holdfény lennénk, hogy tükrözzük a napot...


Hétindító gondolatként a nyugalmazott pellérdi plébános, Dr. Horváth István dogmatika professzor gondolatait idézzük, amely egy olyan "vagyont" ajánl, amelyet mindenki megkaphat - pénztárca nagyságától függetlenül...

A mai napon egy nem mindennapi fiú iskolai beilleszkedését követhetjük nyomon, aki családja és új barátai segítségével megtapasztalja az elfogadó és befogadó szeretetet.

Urunk megjelenésének főünnepén szentelték püspökké és iktatták be főpásztori hivatalába Felföldi László atyát a Pécsi Székesegyházban. Az ünnepi szentmise zárásaként püspök atya a hívekhez szólt. Köszöntő szavai után megosztotta velünk első üzenetét, felhívását, bátorítását. Olvassuk örömmel és hálás szívvel.

A mai szombaton egy fiúról szóló tanulságos történetet ajánlunk megtekintésre. Az új év kezdetén "A jövő kezdete" című film arra bátorít minket, hogy tegyünk jót... és nemcsak 3 emberrel.