Hírek

A Holdfény Közösség minden kedves látogatónak, olvasónak áldott Húsvétot kíván! Idén egy olyan mai dalt választottunk, amelyben a szerző egy modern hasonlattal fejezi ki az Úr győzelmét. Pintér Béla egy sakkjátszmához hasonlítja Jézus diadalát, amely reményt ad mindenkinek, aki Őhozzá tartozik...

Elindult a 2018-as 1%-os reklámok időszaka. Ilyenkor a civil szervezetek felhívják magukra a figyelmet, kérik a jó szándékú emberek segítségét, az adójuk egyik 1%-ának a felajánlására vonatkozóan.

Ebben az évben Hazánkban a nagyböjt és a választási kampány szinte teljesen egybeesik. Mindenhonnan zúdul ránk a politikai pártok üzenete, próbálnak meggyőzni bennünket. Harsányak, manipulatívak és gyakran hamisak ezek a hangok.

Ezen a héten a világon mindenhol a különféle keresztény egyházak tagjai találkoznak egymással és imádkoznak az egységért. Fontosak ezek a napok, mert kicsit megnyílunk egymás felé, és nem azt nézzük, ami elválaszt, hanem Arra tekintünk, Aki összeköt bennünket. A Holdfény Közösség számára is fontos a keresztények egysége, mivel ez Jézus kérése volt:...

Ebben az évben boldoggá avatják Brenner János atyát, aki 1957-ben szenvedett vértanú halált - a magyarországi kommunisták általi egyházüldözés mártírjaként. Ebben a rövid írásban róla emlékezünk, megszólaltatva egy gyerekkori barátját, aki személyes élményeit mondja el "Jancsiról".

Varga Laci püspök atya találkozott Ferenc pápával. A következőkben erről az élményéről, a Szentlélek vezetéséről és a szentatyával való tapasztalatáról szóló interjút tesszük közzé.