Útközben
- a második megtérés lelkigyakorlata

Téma: Az "Útközben" arról szól, ami minden megtért keresztény emberrel megtörténik: az első megtérés után - az idő múlásával - egyre jobban visszatér az "énünk", és kiszorítja az Isten helyét a lelkünkből. Újra az lesz a fontos, amit "én" akarok, nem pedig az, amit Ő. Sokszor nem értjük, mi történik, mi nincs rendben a hitünkkel... Pedig ez egy "normális" folyamat, amely elvezethet a második megtéréshez. Erről és a második megtérés útjáról tanít ez a hétvége. A teológiai és lelki tanításokat kis önismereti rész egészíti ki.

Jézus tanítása mellett Sziénai Szent Katalin írásai, valamint Boub atya gondolatai képezik a lelkigyakorlatunk alapját.

Cél: A lelkigyakorlat során megértsük, hogy mindenki "valahol útközben" van - de nem mindegy hol, főként pedig az, hogy merre tart. A tanítások segítenek a keresztény életet egységben látni, letisztít és megvilágít számos kérdést, amit akár már hosszú évek óta hordozunk. Az emmauszi tanítványokkal történtekhez hasonlóan a résztvevőket is "útba igazítja", tovább kíséri az úton - egyre közelebb a Célunkhoz: önmagamtól eljutni az Istenhez.

Tanúságtételek

Mély volt ez a lelkigyakorlat. Mélyre eveztünk, Jézus meggyőzött minket. Hitünk mélyéről volt szó. Tamás

Isten megmutatta, hogy engedjem be őt is a terveimbe, vele együtt szervezzem az életemet. Isten elvezet oda, ahol lennem kell. Gabi

Erőtlenül és gyengén jöttem ide, de sok erőt kaptam. Hálát adok az Úrnak, hogy meghallgatta az imámat! Judit

Megerősített Isten, hogy a jelenben keressem az Ő jelenlétét. (Klári)

21 oldalt tele írtam, kaptam sok fontos dolgot. Az Úr megerősítette az imaéletemet. Péter

Nagyon vártam a lelkigyakorlatot - és sokat kaptam. Jenő

Megértettem, hogy ne aggodalmaskodjak. Az is világossá vált, hogy mások gyengesége által is tanít az Isten. Edit

Az elmúlt évek sok meg nem értett lelki történése most összeállt. Már értem... Ildikó

Olyan gondolatokat kaptam, amelyek Istenhez segítettek. Az Úr megerősített. Tamás

Hallottunk a lelki sötétségről is. Akkor érkezek majd meg a helyemre, amikor átélem az itt hallottakat, amikor a kegyelem emel fel. P.

Az önismereti rész sokat segít abban, hogy tudjam ki vagyok. A többi tanítás által pedig megnyíltam Isten előtt, Aki felemelt magához. Neki növekednie kell, nekem pedig kisebbednem... Misi