Sötét fenn az ég...

2014.12.01

Valóban ezt éljük meg gyakran a mindennapjainkban. Nem látjuk a fényt, csak a sötétet. Pedig keressük, mert nem jó a sötétben lenni. Annyi minden történik velünk, számos dolog meggátol abban, hogy a világosságot érzékeljük, megpillantsuk. Ilyen lehet ezekben a napokban az újbóli rossz hírek a világgazdaságról, a számos keresztény testvérünk megölésének a híre Ázsiából, az anyagi nehézségeink, a családi problémáink, a karácsonyi előkészületeink, teendőink sora, a téli depressziónk...

Csak futunk, hogy minden meglegyen, küzdünk, hogy mindent kibírjunk - közben majd összeroppanunk. Pedig a sötétség véget ér, és a Világ Világossága közénk jött. Felragyog a fény, van remény! Ennek a világosságnak, a mi személyes reményünk forrásának az eljövetelére készülünk ezekben a napokban - erre kellene készülni ezekben a napokban. 

Bármi legyen is a látszat, a valóság ez: "az igazi világosság, aki minden embert megvilágosít, a világba jött" (Jn 1,9). Rajtunk áll, hogy befogadjuk-e az életünkbe Őt, Vele együtt pedig a fényt. Mi is imádkozzuk: "Jöjj el hát, Istenem..." - és így legyen áldott ez az Advent!