Segítő kéz a családoknak – vége (?)

2019.12.14

A héten véget ért Pécsett a Pálos Baráti Kör és a Pálos Lelki Központ szervezésében, Magyarország Kormánya által támogatott nagy sikerű előadássorozat.

A szeptemberben kezdődött és decemberben végződött előadássorozatot Dr. Domján Mihály szakpszichológus és családterapeuta tartotta. Az előadó szakmailag rendkívül felkészültnek bizonyult. Előadása közérthetősége mellett a sok személyes példát és a humort szükséges kiemelni: a gyakran nagyon nehéz témákat is feldolgozhatóan adta közzé. Mondanivalóját átlátható, tagolt, színes ppt-vel kísérte, amely még élvezhetőbbé tett a tanítását. Ez a közönségnek annyira tetszett, hogy sokan lefotózták az egyes diákat külön-külön (nem mindig jó minőségben).

Az utolsó alkalom "munkanapos szombat" előtti este volt, így csak 109 fő jött el, viszont a második előadás vezeti a megjelentek létszámát: októberben 154-en jöttek össze meghallgatni Dr. Domján Mihályt. Egy - két középiskolás és egyetemista korú fiatal is eljött, de többségében fiatal vagy középkorú és idős házaspárok vettek részt az alkalmakon. Fontos kiemelni, hogy a pálos atyák is végighallgatták a tanításokat - az előadó pedig részt vett a találkozókat megnyitó szentmiséken.

Nem titkolt szándéka a pálos atyáknak, hogy újra meg szeretnék hívni az előadót, méghozzá 2020. év őszén. Amennyiben sikerül a szervezés, abban az esetben újra hirdetjük plakátokon, Fb-n és a templomokban is az alkalmakat.