Nem kell más vigasz…

2019.07.10

Ismét a lényegről írt egy dalt Ákos, a hívő katolikus, Kossuth-díjas előadóművész. Valójában minden keresztény ember, aki találkozott az élő Istennel, és megtapasztalta az Ő szeretetét, elmondhatja ezt az igazságot: "nem kell más vigasz".

A földi életünk során számos problémával találjuk szemben magunkat, sokszor küzdelmesek a mindennapjaink, előfordul, hogy megbántanak mások... Ilyenkor különösen is fontos az Úrhoz mennünk, aki vár bennünket, hogy megkönnyítse terhünket, vigaszt adjon bajainkban.

A hegyi beszédben Jézus így szól: "Boldogok, akik szomorúak, mert majd megvigasztalják őket." (Mt 5,4). Ez a vigasztalás embertársainkon keresztül is történhet, hiszen az Úr felhasznál bennünket, hogy a Tőle kapott szeretetet továbbadjuk másoknak. Ákos új dalában kicsit ezt élhetjük át: a sorokon keresztül megérinthet minket Isten üzenete.

"Tombolhat a nyár akár, vagy belephet a tél,
mióta belém költöztél, nekem mindegy már, hogy merről fúj a szél.
Kegyetlen az ősz, legyőz, de robban a tavasz,
és ha mellettem maradsz, tudom, hogy ránk mi vár és nem kell más vigasz..."

És tényleg, minden helyzetben, ha Ő bennünk él, akkor tudjuk, hogy mik a tervei velünk:

"Hiszen tudom, milyen terveket gondoltam el felőletek - mondja az Úr; ezek a tervek a békére vonatkoznak, nem a pusztulásra, mert reménységgel teli jövőt szánok nektek. Ha majd segítségül hívtok és könyörögve hozzám jöttök: meghallgatlak titeket. Ha kerestek, megtaláltok, föltéve, hogy szívetek mélyéből kerestek." (Jer 29, 11-13)

Folytatjuk...

De addig is hallgassuk meg: