Nem kell más vigasz - a folytatás

2019.07.17

Mindenképpen folytatódott volna ez az írás, de mivel számos komment érkezett email útján az első részt követően, ezért még nagyobb örömmel tesszük közzé az alábbi sorokat!

"Dönteni hosszú harcok után, hogy folytatódjon-e ez a kisregény..." - énekli Ákos. Számunkra, akik törekszünk az Úr útjain járni, mindennapi feladatunk ez a döntés. Nap, mint nap ki kell mondanunk újra az "igent". Van, amikor nagyon nehéz, olyan is, amikor könnyű, de meg kell újítanunk a kezdeti válaszunkat Isten hívására. "Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak benneteket..." (Jn15, 16a). Tehát a mi "igenünk" egy pozitív felelet a Jézustól jövő kezdeményezésre.

Ákos itt harcról ír: valóban, a lelki életünk egy küzdelem. Néha már majdnem feladjuk, de belül érezzük és tudjuk, hogy úgy jó, ha folytatódik "ez a kis regény".

A folytatásnak hatalmas a tétje, mert az Úr hívásának célja van: "... s arra rendeltelek, hogy menjetek, teremjetek gyümölcsöt, maradandó gyümölcsöt." (Jn 15, 16b) Istennek terve van minden emberrel. Munkatársakat keres, akik megharcolják a küzdelmeiket, Tőle kérnek segítséget, és haladnak Vele az úton. Azt kéri, hogy gyümölcsöt teremjen az életünk, azaz menjünk, tegyük amit Ő kér tőlünk, vigyük el a szeretetét a címzettekhez - és mindezt jól csináljuk, végezzünk jó munkát.

Ákos az Istentől kapott tehetségét, az országban kialakult hírnevét igyekszik arra használni, hogy megszólítsa a "halló füleket". Nem elsősorban a kereszttel vagy a csodás éremmel a nyakában (bár ez is egyedi, nem tudunk sok magyar könnyűzenészről, aki Mária érmet hordana) mutat az Ég felé, hanem az általa írt dalokkal. A megtérését követő években egyre több éneke ezt a célt szolgálja, így "termi meg a gyümölcsöt".

De Jézus biztatása nem csak Ákosnak szól, hanem minden "halló szívű" embernek. Mindenki, aki Jézus útján jár, küldetésben részesült. Tegyük meg azt a lépést, amire a Lélek indít bennünket, teremjük meg mi is a magunk gyümölcsét! Szüksége van ránk a világnak, mi tudjuk neki adni Krisztust...

Ha pedig elbátortalanodunk, vagy nehézségekbe ütközünk, ne futamodjunk meg, hanem menjünk az Úrhoz: Tőle kérjünk erőt és vigaszt. Nála ezek bőven megvannak, Ő pedig annak, aki kér, ad!

Biztatásul Ákos dala az útra:

Holdfény Közösség 2019.