78. nap: Újabb változások – de lesz aki templomba megy?

2020.06.08

Már csak pár nap van hátra, és újra - nem csak lehet, hanem - kell szentmisére menni Hazánkban a magyarországi katolikus testvéreknek. Az előttünk álló vasárnaptól már nincs felmentés, nem elegendő a tv mise. Ezzel lezárul egy hosszú, nehéz szakasz.

Sokan az várják, hogy az emberek megváltoznak, többen járnak majd templomba, mint korábban. Mi viszont úgy látjuk, hogy ez nem tűnik valós elképzelésnek. Sőt, attól tartunk, hogy a többség elszokott ebben a negyed évben a templomoktól, és nem fognak vasárnaptól özönleni oda... Pedig félni nem kell, ahol tudják, ott tartják a távolságot, vagy szabadtéri mise mellett döntenek. Az Úr napi körmenet is elősegíti ezt.

Közösségünk úgy gondolja, hogy szép lassan, talán az őszre visszatalálnak a "pihenő juhok", és újra személyesen is a nyáj részévé válnak a pásztor közelében. Elősegíti majd ezt az iskolai élet elkezdése is, valamint a szeptemberi rutin. De visszajön-e mindenki? Érkeznek-e új testvérek? Mindezek majd idővel kiderülnek.

Ami biztos, hogy a Holdfény Közösség csütörtökön ismét nyitott alkalmat szervez. Vasárnapra pedig minden Látogatónkat bíztatunk, hogy menjenek el újra az "Isten házába"!