51. nap: Békesség – amit csak Ő adhat

2020.05.12

Már korábban írtunk a békességről, ami Isten ajándéka számunkra. Húsvétkor különösen is fontos, mert a húsvéti öröm csak akkor tud a szívünkbe költözni, ha az alapja megvan: ez a békesség.

Jézus háromszor is mondja: "Békesség nektek!" Most mi is újra mondjuk az Olvasóinknak: békesség nektek! Halljuk, olvassuk a híreket: a világon több tízezren meghaltak, hazánkban több százan. A világon milliók váltak munkanélkülivé, nálunk több tízezren. A világon több milliárd ember maradt vallásának megfelelő közösségi összejövetel, istentisztelet nélkül, nálunk több millióan. A számok, az adatok "ütősek". Mégis a 3 néha több, mint a milliárd: Jézus három "békesség mondása". Engedjük be a lelkünkbe, a félelmeinkbe, a külső - belső sötétségbe, a statisztikák ridegségéve a mindent felülíró valóságot: Jézus békéjét! Ő előbb belül szeretne minket "rendbe tenni", majd azt követően a külső problémákat is kezeli.

Egy fiatal hölgy testvér mesélte, hogy hosszú ideje munkanélküli volt. Egyszer rádöbbent arra, hogy az Istennel sincs egyenesben az élete. Elment egy templomba, hosszasan imádkozott, és kiengesztelődött az Úrral. Újra rábízta az életét, majd hazament. Még aznap kapott egy emailt, állásinterjúra hívták. Elment rá két nap múlva, majd emailban értesítették: felvételt nyert. Hála töltötte be a szívét az Úr iránt. J

Mi is kérjük a Jézustól jövő békét! Ne adjuk fel, esdjük ki azt! Majd utána jöhet a meglepetés... Pál apostol így tanítja a 2000 évvel ezelőtt élt testvéreket, és minket is: "Ne aggódjatok semmi miatt, hanem minden imádságotokban és könyörgésetekben terjesszétek kéréseteket az Úr elé, hálaadástokkal együtt. Akkor Isten békéje, amely minden értelmet meghalad, megőrzi szíveteket és értelmeteket Krisztus Jézusban." (Fil 4, 6-7)

Holdfény Közösség