382. nap: Új-Zéland hitben is Európa előtt jár

2021.04.08

A világban jelenlévő fertőzés statisztikai számain túl másban is jobb a távoli ország. Bizalmukat az Égbe vetik, kérik Jézus édesanyjának az imáját - újból. Európa és az egész világ tanulhat tőlük...

"A Szűzanya különleges és nagyon szent helyet foglal el a helyi katolikusok szívében, ezért most a világjárvány idején úgy döntöttünk, hogy megújítjuk hazánk egykori felajánlását a Boldogságos Szűz Máriának, miután nagyon sok katolikus hívő kérte ezt tőlünk" - nyilatkozta Stephen Lowe hamiltoni püspök, az új-zélandi püspöki konferencia elnöke.

Az új-zélandi főpásztorok körlevelükben arra kérik a plébániák híveit, hogy imádsággal készüljenek az alkalomra. A püspöki konferencia az országfelajánlási ünnepre külön ikont készíttetett, amelyet zarándokúton visznek majd körbe az ország hat egyházmegyéjének plébániáin. A Szűzanyát a gyermekével ábrázoló ikon Totara városából indul országjáró útjára, ahol 1838. január 13-án Pompallier püspök első miséjét mutatta be Új-Zélandon, melynek keretében felajánlotta az országot a Szűzanyának."

Forrás: Magyar Kurír