368. nap: Mária, József és János együtt?

2021.03.25

Nagy öröm érte az ír egyházat: Ferenc pápa nemzetközi rangra emelte az egyik kegyhelyüket, ahol több csodás esemény történt...

"Michael Neary tuami érsek jelentette be a hírt, mivel a főegyházmegye területén található a kegyhely, ahol 151 évvel ezelőtt megjelent a Szűzanya, Szent József és Szent János evangélista, egy oltár közelében, melyen egy bárány volt látható.

A knocki Mária-tiszteletet 1936-ban engedélyezték, azt követően, hogy az erre a célra felállított egyházi bizottság megvizsgálta és hitelesnek ismerte el a jelenéseket.

A kegyhely az Ír-sziget nyugati partvidékének középső részén, Mayo megyében található. Évente több mint másfél millió zarándok keresi fel, hogy a Szűzanya égi pártfogását kérje. A kegyhelyen számos csodás imameghallgatást és gyógyulást dokumentáltak a jelenéseket követő napokban.

2019-ben az ír egyház csodásnak, tudományosan megmagyarázhatatlannak ismert el egy gyógyulást. Egy szklerózis multiplexben szenvedő, teljesen lebénult nőt megáldottak a szentségtartóval a betegek áldása során, majd újra járni kezdett, és meggyógyult."

Forrás: Magyar Kurír