326. nap: „Nem” a házastársamra – sosem késő visszafordulni

2021.02.11

A házasság hete alkalmából a mai napon Dr. Gorove László orvos, állandó diakónus és Gorove Kriszta gondolatait osztjuk meg, amelyet a héten videóblogban adtak közzé. Azokról a figyelmeztető jelzésekről beszéltek, amelyek valójában "nem-ek" a párunkra.

"A mindennapi apróságok, az anyagiak, a gyereknevelés, a konfliktusok, a munkamegosztás, és bármennyire nem gondolnánk, a szexualitás területe. Egy házasságot kötő pár nem is sejti, milyen könnyen kialakulhat az a probléma, hogy egyszerűen nincs szex, vagy alig van. Ilyen esetekben az is sokszor kiderül, hogy a pár régóta nem töltött egymással minőségi időt kettesben.

A stressz, az időhiány, a kommunikációhiány és megannyi rossz tulajdonság: lustaság, önzés, büszkeség, kisebbrendűségi érzések okozhatják, hogy egyre inkább ellaposodik a kapcsolat. Általában, ha a szeretet ellentétét akarjuk megfogalmazni, nem az unalom jut az eszünkbe. Pedig ez az, ami leállítja a másik felé fordulást, és elveszi a kedvet a kapcsolattól. Egyhangúvá válik minden, ami azt jelzi, már régen a "nemek" vannak túlsúlyban. De bármikor is érezzük, hogy rossz irányba haladunk, sosem késő visszafordulni.

Érdemes néha megvizsgálnunk, mikor és miben mondtam nemet a páromra. Mikor éreztem úgy, hogy nincs kedvem, nem érek rá, miért nekem... Ha ezeket nem találom, a párom biztosan tudja, hol keressem."