32. nap: Bíró László püspök: „A keresztény ember tulajdonsága nem az orrlógatás, hanem az öröm”

2020.04.23

A püspök atya közel másfél éve kórházban van. Számos nehézséggel találja szemben magát naponta a betegsége miatt, mégis öröm lakik a szívében. Emellett (vagy pont ezért) nincs semmi szabadideje: gyakran sorokban várnak az emberek a kórházi szobája előtt, hogy találkozhassanak vele. Valami, vagy inkább Valaki vonzza őket Jézus Krisztus apostolához. Egy tavalyi beszédéből idézünk az alábbiakban:

"A keresztény ember tulajdonsága nem az orrlógatás, hanem az öröm, a boldogság. Jézus boldogságra hív bennünket, amikor meghirdeti Isten országát, nyolcszor elmondja, hogy 'boldogok', akiket meghív erre.

Sokszor beszélek arról, hogy a kicsi gyermek hogyan látja a keresztény felnőtteket; amikor a hitoktató megkérdezi tőle, kik a keresztények, azt válaszolja: »Akik szomorú arccal vasárnapról vasárnapra templomba járnak.« Azt gondolom, nem ez a fő hivatásunk" - mondta a püspök. Hozzátette: Jézus csupa olyan embert sorol fel a boldogok között, akik szegények, sírnak, üldözöttek, szenvedők, kisemmizettek; nem egy társadalmi réteget akar megszólítani, hanem embereket, akik megtapasztalták saját gyengeségüket, és Krisztus erejében tudnak cselekedni. Megtapasztalják, hogy Isten ereje az ember gyengeségében nyilvánul meg, és ezért boldogok." 

Forrás: Magyar Kurír