305. nap: „A keresztények másképp gondolják…” – Ökumené a járvány idején

2021.01.21

A mai napon egy különleges alkalomról teszünk közzé egy idézetet. Különleges, mert bár ökumenikus imahetet élünk, nincsenek a járványhelyzet miatt közös alkalmak. 

Kalocsán tartottak egyet, ahol megjelent Balog Zoltán református püspök is, aki így tanított:

"Újra kell tanulnunk a keresztény hitet, hogy meg tudjuk értetni. Feljegyezték egy 5. századi szerzetesnőről, hogy amikor nagy vita volt az Egyházban, akkor rajzolt egy nagy kört, és a közepén meggyújtott egy gyertyát, odatett egy Bibliát, és azt mondta, hogy induljunk el a közepe felé. Minél közelebb kerülünk Krisztushoz, annál közelebb jutunk egymáshoz is. Ez a lényeg: legyen közös ez a történet!

Amikor közelebb kerülnek egymáshoz a keresztények, akkor jó szívvel köszönthetik egymást: "Dicsértessék a Jézus Krisztus!", "Áldás, békesség!", "Erős vár a mi Istenünk!" Mind jó szívvel elmondhatjuk egymás köszöntését, hiszen együtt vagyunk erősek. Ez az egység eszköz. A keresztény egység ugyanis nem cél, hanem eszköz: Isten eszköze, hogy a világban veszekedő, gyűlölködő emberek észrevegyék, hogy a keresztények másképp gondolják, másképp csinálják!"

Forrás: Magyar Kurír