256. nap: A boldogság titka – csak Nigériában?

2020.12.03

Az ismert nigériai érsek, Okeke atya gondolatait adjuk közzé alább. Egy olyan országban él, ahol az emberek nagy része mélyszegénységben tengeti napjait, szélsőséges muszlim alakulatok ölik a keresztényeket éjszakánként... és mégis boldogok De miért?

"Nigériában rengetegen járnak misére. Az egyházi vezető szerint a 150 milliós országban az emberek több mint 90 százaléka minden hétvégén részt vesz liturgikus eseményen. A lakosság 20-25 százaléka muszlim, a többiek keresztények.

A problémák, nehézségek ellenére a nigériai emberek nagyon boldogok. Okeke érsek úgy fogalmazott: "Ez a boldogság az Istenben való hitükben gyökerezik. Az átlag nigériai ember hisz benne, hogy minden, amit Isten tesz, az jó. És hiszik, hogy Isten egy nap a nehézségeket áldássá formálja. Várják azt a napot, amikor a Mindenható beavatkozik, megjelenik az életükben, és a bánatot örömmé változtatja, a nehézségeket áldássá. A hitük formálja a reményüket, a reményük pedig hit egy fényesebb és jobb holnapban. Úgyhogy az emberek itt mindig boldogok, mert hiszik, hogy Isten még nem fejezte be a munkáját velük."

Forrás: Magyar Kurír