250

2020.11.27

250 nappal ezelőtt indult útra a "Napi holdfény". Kicsit más volt a helyzet akkoriban. Pár nappal korábban fosztották ki az emberek a boltokat (főként a liszt, a konzervek és a wc papír vált hiánycikké), majd megszűntek a templomi szertartások, a közösségi találkozók elmaradtak. Most templomba még mehetünk, de már nincsenek közösségi alkalmak. A boltokat Ausztriában néhány nappal ezelőtt újra kiüresítették - nálunk ez még vissza van. Elmúlt az első hullám, kis nyugalmat követően elérkezett a második. Sokkal több a fertőzött, szigorúbbak a korlátozások - mégis a jó hírek sem maradnak el: egyre nagyobb számban hallunk a gyógyult személyekről a környezetünkben is. Viszont az emberek egyre feszültebbek, nehezebben viselik a szigorításokat, a rengeteg negatív hírt. Közben bejelentették a harmadik hullám előrejelzését is...

Mi kezdettől fogva valljuk egyik érsekünk szavait, aki arról beszélt a papjainak, hogy ennél jóval komolyabb járványok voltak korábban. Továbbra is azt mondjuk (egyre több orvos is ma már így gondolja), hogy az immunrendszerünk megerősítése a legjobb védekezés fizikailag (pl. fokhagyma, citrom, gyömbér, méz fogyasztása). Lelkileg pedig az imádság, a bizalom az oltalmazó, gondviselő Atyánkban, aki a Szentírásban 365 alkalommal (azaz minden napra) mondja: "Ne félj!" Isten bölcs, tudja jól, hogy ha félünk, az az immunrendszerünk megfelelő működését hátráltatja. Ő az élet Istene. Azt szeretné, hogy életünk legyen, és bőségben legyen (vö. Jn 10,10) - jóval bővelkedve, nem aggodalmakkal tele. Hagyatkozzunk Rá, kérjük az Ő erejét!

Mi pedig folytatjuk a Napi holdfényt. Miért is hagynánk abba a második hullám derekán?! Most is szükség van rá. Az elmúlt napokban új látogatottsági csúcsot értünk el, értékes, egyre több visszajelzést kapunk Látogatóinktól. Mindezt köszönjük!

Most kezdődik az új egyházi év. Vasárnaponként befejezzük a Net for God válogatást, helyette adventi elmélkedésekkel készülünk. Igyekszünk minőségi előadásokat közzé tenni, ami felkészít a közelgő ünnepre. Erősödjünk lélekben, folytassuk közösen!

Holdfény Közösség