114. nap: Imádkozzunk az üldözött testvéreinkért!

2020.07.14

A mai napon arra biztatjuk a Látogatóinkat, hogy közösen kérjük az Urat azokért a testvéreinkért, akiket a hitük miatt megbélyegeznek, hátrányos megkülönböztetésben részesítenek, bántalmaznak, akár meg is ölnek! A napokban lelőttek valakit Pakisztánban, aki keresztény, de vett egy házat a muszlim többségű városrészben...

Az esettel foglalkozó bizottság ezt nyilatkozta: "A pakisztáni társadalom egyre intoleránsabbá válik, s egyre nehezebb itt vallási kisebbségként élni. Rengeteg hasonló eset történik, amiről a hírek nem számolnak be. A vallási kisebbségeket folyamatosan, hétköznapi életük részeként éri diszkrimináció. Például mikor a világjárvány idején megtagadják a nem muszlimoktól az élelmiszerellátást vagy a segítségnyújtást számukra, vagy hogy elhanyagolják a nem muszlim, de az első sorban küzdő egészségügyi dolgozók személyi védelmét."

Jézus a főpapi imájában imádkozott azokért, akik Őbenne hinni fognak. Mi is Őt követjük, az üldözött testvéreink is: összetartozunk! Járjunk közben értük, erősítse meg, segítse, és vigasztalja meg őket az Úr Lelke!

Forrás: Magyar Kurír