1. nap: NINCS APOKALIPSZIS!

2020.03.23

Először kicsit meg szeretnénk nyugtatni minden kedves olvasónkat, hogy a helyzet nem reménytelen! Ha egész nap a tv előtt ülünk, akkor könnyen egy apokaliptikus kép rajzolódhat ki előttünk - pedig nincs apokalipszis! Vuhanban (ahonnan a járvány elindult) már kezd normalizálódni a helyzet, lassan visszaáll a korábbi élet. Túl vannak 2 - 3 nehéz hónapon, de egyre nő a gyógyultak száma, múlik a félelem, kezdik meglátni a fényt az alagút végén.

Vélhetően ez vár majd ránk is. Mivel Magyarországon komolyan veszik a járvány megfékezését, kisebb nemzet is vagyunk, ezért nekünk akár jobb esélyeink is lehetnek. Csak ugye ilyenkor arra gondolunk: közel van Olaszország... Ez igaz, de éppen az ottani hibákból tanulva próbáljuk lassítani a vírus terjedését, hogy a mi egészségügyi rendszerünk ne omoljon össze.

Ha a statisztikákat megnézzük, veszélyesebb ez a járvány az influenzánál (amivel a legtöbb ember nem is foglalkozik), de főként az időseket és a krónikus betegeket támadja jobban: 80 év felett már 100 emberből kb. 15 meg is halhat. De kb. 85 meggyógyul!!! Az 50 év alattiaknál pedig 100 emberből kb. 1 halhat meg, 99 meggyógyul!!! Nyilván ezeket a számokat ismerve írta pár napja a körlevelében Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek: "Járvány már volt több is, ennél sokkal pusztítóbb." És azt is átvészeltük, összefogva, közös erővel, Istent kérve. Most is az Úrba kell kapaszkodnunk, átadva Neki a félelmeinket, a pánikot, ami körül vesz minket. Higgyük el, hogy az Úr mindenható, és ezt a hatalmát a javunkra használja! Isten nagyobb a korona vírusnál is! ☺

Holdfény Közösség