1 éve kezdődött…

2021.03.22

Egy évvel ezelőtt indult útra a "Napi holdfény". Más volt a helyzet akkoriban... Pár nappal korábban fosztották ki az emberek a boltokat (főként a liszt, a konzervek és a wc papír vált hiánycikké), majd megszűntek a templomi szertartások, a közösségi találkozók elmaradtak.

Azóta a második hullám is véget ért, leváltotta azt a harmadik. Most a vigyázó szemeink figyelmét az angliai vírusmutációra irányítja a média, fenntartva ezzel az állandó veszélyérzetet - ami még fokozódik. Elindultak az oltások, több, mint másfél millió honfitársunk beoltatta magát. Közben egyre nő az ellenállás is a hétköznapi emberek részéről - ezzel a politikusok oldaláról is. Elhangoznak érdekes kérdések: a kaszinók miért vannak nyitva, méghozzá zsúfoltak a helyiségeik?

A Katolikus Egyház talpon maradt, szinte az egész országban nyitva vannak a templomok, járhatunk misére (pedig mi püspököt is veszítettünk). Protestáns testvéreink nagy része már november óta "online térbe költözött". Közösségi találkozót mi sem tarthatunk, de a legfontosabb megmaradt: Isten házában erősödhetünk lélekben ezután is.

Mi kezdettől fogva valljuk egyik érsekünk szavait, aki arról beszélt a papjainak, hogy ennél jóval komolyabb járványok voltak korábban. Továbbra is azt mondjuk, hogy az immunrendszerünk megerősítése az a legjobb fizikai védekezés, amely nem okoz a későbbiekben szövődményeket (pl. fokhagyma, citrom, gyömbér, méz fogyasztása). Lelkileg pedig az imádság, a bizalom az oltalmazó, gondviselő Atyánkban, aki a Szentírásban 365 alkalommal (azaz minden napra) mondja: "Ne félj!" Isten bölcs, tudja jól, hogy ha félünk, az az immunrendszerünk megfelelő működését hátráltatja. Ő az élet Istene. Azt szeretné, hogy életünk legyen, és bőségben legyen (vö. Jn 10, 10) - jóval bővelkedve, nem aggodalmakkal tele. Hagyatkozzunk Rá, kérjük az Ő erejét ezután is!

Az egyéves történetünk alatt számos alkalommal igazodtunk a Látogatóink kéréseihez, hozzászólásaihoz. Igyekszünk továbbra is rendszeresen megújulni. Köszönjük az elmúlt 1 év kitartó munkáját: Eszternek, Csabának, Mihálynak, Istvánnak!

A "Napi holdfény" pedig folytatódik, hisz szükség van rá...

Holdfény Közösség