A „láthatatlan medve”

2020.03.16

Az elmúlt napok óvintézkedési miatt számos dolog megváltozott. Jelenleg a hatóságok valamennyi európai országban megpróbálják az embereket rávenni a higiénikus viselkedésre: "ne köhögjenek másokra", "használjanak papír zsebkendőt", "mossanak alaposan kezet"... Fura, de ez a valóság: eddig nem így élt az emberek többsége, pedig ez lett volna a normális. Eddig nem figyeltek a társadalom tagjai ezekre az alapvető szabályokra, gesztusokra - igazából egymásra. Tanítani kell a felelősségteljes viselkedést.

A vírus valóban jelen van, nem lehet tagadni. Mégis az egyik pap testvér kiemelte, hogy ettől még nem állhat meg az élet. A székelyek és a medve kapcsolatához hasonlította a helyzetet: a medve létezik, nem tagadható. Komoly veszélyt jelent, minden székely ember tudja. Mégis kimennek az erdőbe áfonyát szedni, síelni, fát vágni stb. A medve miatt nem állt meg Erdélyben sem az élet. A világban napjainkban láthatatlan medvékkel van dolgunk, számos példánnyal. Ennek ellenére az élet nem áll meg...

A Holdfény Közösség nem mondja le egyik előre tervezett szolgálatát sem (sajnos ezek a 100 főt amúgy sem érik el). Amennyiben azonban az illetékes szervek vagy a helyi egyházi vezetés kéri, hogy elmaradjon a meghirdetett alkalom, akkor Közösségünk természetesen engedelmességből eleget tesz a kérésnek.

Honlapunkon az estleges változást közzéteszünk!

Varga László püspök atya gondolataival zárjuk ezt a rövid eszmefuttatást: "éberség és bizalom Istenben". Laci püspök atya nagyon bölcsen az éberségre int: fontos a higiéniai előírások megtartása, saját és idős, beteg testvéreink érdekében.

Ezt mi kiegészítjük azzal, hogy mindenki számára a saját immunrendszerének a megerősítése elsődleges feladat: egészséges táplálkozás, vitaminok és ásványi anyagok kellő bevitele.

Bizalom Istenben: Ő nagyobb minden külső veszélynél, még a korona vírusnál is. Bízzunk Benne, imádkozzunk, kérjük a hathatós segítségét!

Holdfény Közösség 2020. március