914. nap: A kínzókamra falán az Úr imája 2022-ben

2022.09.22

Imádkozzunk a háború elszenvedőiért, és azokért is, akik a szenvedéseket okozzák!

"Cirill betűs, halvány bevésés a falban, néhány betű csak nehezen olvasható, mégis egyértelmű. Az imádság, amelyet Krisztus tanított kétezer évvel ezelőtt a tanítványoknak, ott olvasható Balaklijában egy pincében, amelyet az orosz megszállók kínzókamrává alakítottak át.

Az ukrán rendőrség egyik vezető beosztású tisztje posztolta a fotót Facebook-oldalán szeptember 8-án, amikor hivatalossá vált, hogy a harkivi régió egy részét felszabadították. A területeken egyre több szörnyűség, kínzások nyomára bukkannak. A kínzókamrákban kínzóeszközök, használt ragasztószalagok, kesztyűk, vérnyomok. És az apostoloknak tanított imádság. Meglepő, mégis természetes. Az Úr, az Atya neve nem először tűnik fel a fájdalom helyein. Balaklija egy kisváros, amely hosszú hónapok után a napokban szabadult fel az orosz megszállás alól.

Nem tudjuk, ki írta fel az imádságot a falra, azt sem, mit élt át. Egy áldozat, akinek nem tudjuk a nevét, akiről a történelem megfeledkezik. De nem feledkezik meg róla az Atya, kihez fájdalommal teli imádságában szólt."

Forrás: Magyar Kurír