907. nap: Templomot bontanak le az USA-ban

2022.09.15

Nálunk felújítják, az Államokban lebontják, ha rossz állapotba kerül... Imádkozzunk a helyi közösségért, mert nem csak egy épülettel lesznek szegényebbek!

"Az 1882-ben épült templomra tavaly adott ki bontási engedélyt a város. A 2014-ben rossz állapota miatt lezárt Szent Lőrinc-templom szerepel Philadelphia történelmi emlékeinek jegyzékében, a város történelmi bizottsága arra kötelezte az ingatlanfejlesztőt, hogy az egyházi épület homlokzatát őrizze meg, vagy építse újra.

Philadelphiában augusztus végén megkezdték egy 19. században lengyel bevándorlók támogatásából épített kéttornyú templom bontását. A helyiek éveken át próbálták megmenteni a történelmi épületet, amelynek helyére többemeletes lakóházat terveznek.

A philadelphiai főegyházmegye 2014-ben jelentette be a bezárást a templom rossz állapotára, elsősorban az omladozó homlokzatra hivatkozva. Akkori számításaik szerint a homlokzat helyreállítása 3,4 millió dollárba került volna, de a templom megmentésén dolgozó helyi közösség szerint 700 ezer dollárból megoldható lett volna a javítási munka."

Forrás: Magyar Kurír