683. nap: Imába merülve kérjük Ukrajna békéjét!

2022.02.03

A Szentatya felhívását követve mi is bíztatunk minden kedves Látogatónkat, hogy kérje Istentől a béke ajándékát!

"Ferenc pápa felhívására Paul Richard Gallagher érsek, a szentszéki államközi kapcsolatok titkára január 26-án, szerdán este imádságot vezetett a római Santa Maria in Trastevere bazilikában Ukrajna békéjéért. Felszólította a felelős politikusokat: "Szívünk megújításával törődjünk!"

A római Trastevere negyed hívei válaszoltak Ferenc pápa hívására. A Szentatya ugyanis arra kérte a világ keresztényeit, hogy fohászkodjanak a békéért Európa szívében, hogy legyen vége a gyűlölködésnek, és a testvériség kerekedjen a fenyegetés fölé, múljon el a háborúk szele, és a gyermekeket, asszonyokat és férfiakat kíméljék meg a konfliktusok szörnyűségeitől. "A pápával szeretetközösségben vagyunk, minden kezdeményezéssel az emberi testvériességet szolgáljuk" - mondta Gallagher érsek.

"Imába mélyülve kérjük Ukrajna békéjét" - buzdított a szentszéki államközi kapcsolatok titkára beszédében a szerda esti római imádság alkalmával, s a háború szörnyűségeire és borzasztó következményeire hívta fel a figyelmet. "Fájdalmas helyzet, amely a legalapvetőbb jogoktól is megfosztja az embert. Az viszont még szörnyűbb, hogy a konfliktusokat és azok hatását nem a döntéshozók, hanem az ártatlan áldozatok szenvedik el" - mutatott rá, hangsúlyozva, mennyire szomorú, hogy a népek szenvedése az ember műve: olyan cselekedeteké, amelyeket előre megterveznek, és szisztematikus módon végrehajtanak.

"Isten testvéreknek teremtett minket, imádkozzunk az Úrhoz azért, hogy megadja a békét nekünk, és kérjük, hogy a Szentlélek minden embert, de különösen a felelősöket a béke megteremtőivé tegye" - hangzott Paul Gallagher érsek fohásza Ukrajna békéjéért."

Forrás: Magyar Kurír