487. nap: Eucharisztikus csodák - Stich, Németország

2021.07.22

Németországban a svájci határ mellett találjuk Stich települést. 1970-ben kétszer is megismétlődött ott, hogy a korporálén véres foltok tűntek fel a szentmise alatt.

1970. június 9-én este egy svájci vendégpap mutatott be szentmisét a kápolnában, és az átváltoztatás után kis vörös foltokra lett figyelmes a korporálén, ahol a kehely nyugodott. Az atya azt feltételezte, hogy ereszt a kehely, de annak alsó részére téve a kezét, azt teljesen száraznak találta. A foltok közben nőni kezdtek, akkorák lettek, mint egy nagyobb pénzérme. A szentmise után az atya az oltáron is mindent megvizsgált, de semmi olyat nem talált, ami a vörös foltot okozhatta volna. A korporálét elzárta, majd tájékoztatta a plébánost az esetről. Június 11-én az anyagot lefényképezték, majd a klinikai sugárterápiás és sugárgyógyászati intézetbe és a zürichi egyetemre küldték elemzésre. Az anyag négy, egymástól független elemzése azt mutatta, hogy a foltot emberi vér okozta, mely bizonyos biokémiai mutatók szerint halálos kínokat átélő férfitól származik.

Július 14-én megismétlődött az eset ugyanezzel az atyával. A sekrestyés és több hívő is látta a véres foltokat. A foltos korporálét szintén vizsgálatra küldték. Az elemzés kimutatta, hogy ez a vér is embertől származik.