459. nap: Eucharisztikus csodák - Tumaco, Kolumbia

2021.06.24

Folytatjuk az Eucharisztikus csodákról szóló sorozatunkat. A következő helyszín Dél-Amerika, Kolumbia. A Csendes-óceán partvidékén 1906. január 31-én szökőár söpört végig, súlyos károkat okozva, de Tunamo városa szinte sértetlen maradt. A falu a lakosok hitének és az Oltáriszentséggel adott áldásnak köszönhetően megmenekült.

A cunamit megelőzően délelőtt egy csaknem 10 percig tartó, a Richter-skála szerinti 8,8-as fokozatú, erős földrengés rázta meg Tumaco városát is. Erre a falu lakói pánikban rohantak a templom elé, és arra kérték papjukat, Gerardo Larrondo atyát, hogy azonnal tartsanak körmenetet az Oltáriszentséggel. Gerardo atya megijedt, és az összes Szentostyát magához vette, csak a nagy ostyát őrizte meg. A néphez szólva így kiáltott: "Testvéreim, mindannyian menjünk a tengerpartra, és könyörögjünk Isten irgalmáért!"

Az emberek könnyek közt, hangosan imádkozva indultak el. A tenger vízszintje egyre emelkedett, és a víz a partot is kezdte ellepni. A feltornyosult víz hatalmas falat alkotott, és azzal fenyegetett, hogy elnyel mindent. A partra érve Larrondo atya bátran a víz széléhez lépett, és ahogy a hullám közeledett, a felemelt Oltáriszentséggel keresztet rajzolva, áldást adott a tengerre. Az óriási hullám megtorpant, és visszahúzódott, a nép pedig így kiáltott fel: "Csoda! Csoda!" A csodát követően a nép ünnepi körmenettel, hálaadó imádsággal vonult végig Tumaco utcáin.