Karizmatisztázó lelkigyakorlat

Téma: a Szentírás alapján végig vett és röviden elemzett 30 karizmából segít felfedezni, hogy melyekkel rendelkezünk személyesen.

Cél: a karizmáikkal tisztában lévő személyek aktívabban, hatékonyabban tudnak részt venni a közösségeikben, ezáltal eredményesebben szolgálhatják Istent, építhetik az Ő Országát.

Tanúságtételek

Plébánosként sok ötletet adott. Rávilágított arra, hogy a lelkipásztori munkában jobban odafigyeljek a többiekre, bevonjam őket a feladatok elvégzésébe. Segített felfedezni, kinek mi az adománya, ezáltal pedig hatékonyabban lehet szolgálni, szétosztva a feladatokat az egyházközségben. Jobb és könnyebb így, ha nem a pap csinál mindent. (János atya) 

Megismerhettük a saját karizmáinkat. Én meglepődtem... (Vilmos)

Innen nem megy úgy senki haza, hogy nincs semmije. A Jóistennek nagy bizalma van felénk. (Ági) 

Mindenki, aki szolgálatot végez az egyházközségben, meg kellene ezeket a tanításokat hallgatnia. Fontos lenne, hogy a plébánián és a templomban szolgálók a feladatukat adománnyal végezzék. (Gábor)

Sokat adott a hétvége, számos karizmát kaptam. Megdöbbentett. A karizmatisztázó lelki napok alatt teljesen átértékeltem az életem: helyrerakta a dolgokat bennem. (Szilvi) 

Több éve járok lelkigyakorlatokra, azonban hiányzott a megerősítés. De most itt, a lelkigyakorlaton az ember képbe került. (Marci) 

Istennel és az emberekkel való kapcsolatomat is érthetőbbé tette: másként tekintek a többi emberre. Csapatmunka van, jó ezt megélni. (Virág) 

Rányitotta a hétvége a figyelmemet arra, hogy élőbbé váljanak a karizmák az életemben. (Laci) 

A lelki napok alatt mindenki megnyílt a másik előtt: végre nem titkolóztunk. Láthatjuk mi az, amivel a közösségben tudnánk szolgálni. (Zsuzsi) 

Kiderült számomra, hogy a vezetőnek nem kell mindenhez értenie. A testvérek az adományaikkal segíthetnek. Örültem, hogy megtudhattam: a szervezés- és a vezetés adománya nem azonos. (Gábor, közösségvezető)